Als interieurarchitect vertaal ik 
visie en inhoud naar ruimte en beeld.


Hoe ik werk.


Ik geloof dat in een ontwerptraject onderzoek en ontwerp nauw verbonden zijn met elkaar. De dynamiek van een geheel traject, met de mix van inhoudelijke verdieping en beeldende uitwerking maakt het voor mij interessant. Ik werk achter de schermen maar kom ook over de vloer.

Met een onderzoekende blik ontrafel ik graag waar het in een vraagstuk eigenlijk echt om gaat. Het kan gaan om de missie of visie vanuit de organisatie of een groter maatschappelijk thema. En soms is een klein persoonlijk verhaal net zo belangrijk als startpunt van een ontwerptraject. Ik streef ernaar om met mijn ontwerpen te sluiten bij gedrag, beleving en behoeften van mensen.

Wat ik eerder deed.


Na het behalen van mijn Masterdiploma, startte ik in 2014 als zelfstandig ontwerper. De afgelopen jaren werkte ik in diverse samenwerkingen aan ruimtelijke opgaven. Deze opgaven bevonden zich vaak in het publieke domein en hadden een onderzoekend karakter. Ook nam ik deel aan verschillende social design-trajecten waarbinnen ik als maker en ontwerpdenker ben ingezet op maatschappelijke vraagstukken. Vanuit een groeiende samenwerking en gedeelde passie was ik de afgelopen jaren partner binnen het ontwerpbureau de ruimdenkers. Op dit moment werk ik als interieurarchitect bij Heyligers design + projects en geef ik les op de HKU. 

CV 


opleidingen
2014 Master of Interior Architecture HKU
2011 Bachelor of Spatial Design HKU 


werkzaamheden
Ik werk als interieurarchitect en geef les bij de HKU, aan de opleiding pre-Master Interieurarchitectuur. 

nominatie
2014 BNI-prijs Masters eervolle vermelding
Meer weten?
Neem gerust contact met mij op.

© Copyright 2020 Denise Damme